تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق قانون جدید ۱۴۰۲

تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق موضوعی است که در این نوشته قصد داریم آن را مورد بررسی قرار دهیم و به تفاوت های آن را اشاره کنیم.

در این نوشته به این موضوع خواهیم پرداخت که اساسا دادگاه ها در چه زمانی گواهی عدم امکان سازش و در چه زمانی حکم طلاق صادر می کنند؟ همچنین اینکه آیا این دو از نظر آثار حقوقی با یکدیگر تفاوت دارند یا خیر؟ نحوه ی دریافت گواهی عدم امکان سازش چگونه است؟ تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق چیست؟ و هر سوال دیگری که در این زمینه به وجود می آید را در این نوشته توسط بهترین وکیل خانواده در کرج پاسخ خواهیم داد.

گواهی عدم امکان سازش چیست؟

در پاسخ به این سوال که گواهی عدم امکان سازش چیست؟ باید گفت که این گواهی را دادگاه صادر می کند و همانطور که از نام آن مشخص است؛ گواهی می باشد که نشان از عدم امکان زندگی زوجین با یکدیگر دارد. در این گواهی اجازه ی طلاق به زوجین داده می شود و آنها می توانند با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش به دفاتر ثبت طلاق مراجعه کرده و طلاق خود را به ثبت برسانند.

 

 

گواهی عدم امکان سازش چیست؟

 

گواهی عدم امکان سازش در چه مواقعی صادر می شود؟

۱️⃣ طلاق توافقی: اگر خانم و آقا هر دو برای طلاق از یکدیگر رضایت داشته باشند. آنگاه می توانند پس از طی مراحل قانونی گواهی عدم امکان سازش دریافت کننند. زوجین می توانند با کمک وکیل طلاق توافقی در کرج به صورت ۱۰ روزه از یکدیگر طلاق بگیرند.

۲️⃣ طلاق از طرف مرد: بر اساس ماده  ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد می تواند خانم خود را مطلقه سازد. در این مورد نیز دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند.

همین موضوع تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق را آشکار می سازد. به این ترتیب که در دو مورد بالا گواهی عدم امکان سازش صادر می شود. ولی اگر طلاق به درخواست زن باشد؛ حکم طلاق صادر می شود.

 

نکته: توجه داشته باشید که گواهی عدم امکان سازش که در این نوشته آن را بررسی می کنیم با گواهی که شورای حل اختلاف به علت عدم سازش طرفین صادر می کند متفاوت است.

چگونه گواهی عدم امکان سازش دریافت کنم؟

برای دریافت گواهی عدم امکان سازش باید مراحلی را طی کرد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

 ❶ دادخواست طلاق در دفاتر خدمات قضایی ثبت شود.

❷ به سامانه «تصمیم» مراجعه کرده و برای اخذ نوبت جهت مشاوره طلاق اقدام شود.

❸ در جلساتی که به عنوان مشاوره تعییین می شود شرکت کرده تا مشاورین یک گواهی مبنی بر عدم توافق طرفین برای زندگی مشترک صادر کنند.

❹ طرفین به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و گواهی صادر شده توسط مرکز مشاوره را بارگذاری کنند.

❺ طرفین در موعد مقرر که توسط دادگاه تعیین می شود به دادگاه مراجعه کنند.

❻ در صورت حصول تمامی شرایط، دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند.

❼ زوجین می توانند با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش و تا قبل از منقضی شدن اعتبار این گواهی، به دفاتر طلاق مراجعه کنند تا صیغه ی طلاق جاری شود.

همانطور که ملاحظه می فرمایید تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق در مراحل بالا مشهود است.

 

پیشنهاد: زوجین می توانند توسط بهترین وکیل طلاق توافقی در کرج بدون طی کردن مراحل بالا و طی ۱۰ روز طلاق بگیرند.

 

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش چقدر است؟

توجه داشته باشید که مدت اعتبار این گواهی نا محدود نیست و بر اساس ماده ۳۴ قانون جدید حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱ زوجین تنها ۳ ماه از تاریخ ابلاغ ( نه صدور) فرصت دارند تا به دفاتر ثبت طلاق مراجعه کنند. همچنین مدت اعتبار حکم طلاق ۶ ماه است. این موضوع یکی از تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق است.

قابل ذکر است که مدت ۳ ماهه ی اعتبار گواهی عدم امکان سازش قابل تمدید نیست و در صورتی که ساه ماه منقضی شود، زوجین مجبور هستند که مجددا تمامی مراحل ذکر شده ی بالا را طی کنند. 

ماده ۲۵ قانون جدید حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱

ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده ( مصوب ۱۳۹۱) بیان می دارد:

در صورتی که زوج و زوجه قصد طلاق توافقی داشته باشند، بایستی که تقاضای طلاق توافقی خود را مستقیما در مراکز مشاوره خانواده طرح نمایند یا اینکه درخواست خود را به دادگاه خانواده بدهند که در این حالت، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع نماید ولی در هر صورت تصمیم نهایی در مورد طلاق با دادگاه خانواده است.

یکی از تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق در همین موضوع است که در مورد طلاق توافقی گواهی عدم امکان سازش صادر می شود و نه حکم طلاق

توجه! اگر قصد طلاق توافقی دارید توصیه می شود از طریق ماده ی بالا عمل نکنید چرا که بسیار زمان بر است.

پیشنهاد می گردد از طرق دیگری که توسط وکلای گروه البرز به شما توصیه می گردد اقدام کنید.

 

نمونه گواهی عدم امکان سازش 

در تصویر پایین متن گواهی عدم امکان سازش را مشاهده می فرمایید که تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق را مشخص می سازد.

متن گواهی عدم امکان سازش

 

حکم طلاق

حکم طلاق یا رای طلاق نشانگر نظر قاضی نسبت به رابطه ی زوجیت بین دو نفر است. مسائل مختلفی است که میتواند موجب بروز اختلاف بین زوجین و نهایتا صدور حکم طلاق شود.

اصولا طلاق از لحاظ فرد درخواست کننده بر سه قسم است:

  • طلاق از طرف مرد
  • طلاق به درخواست زن
  • طلاق توافقی ( بر اساس رضایت هم مرد و هم زن)

 

حکم طلاق چیست؟ حکم طلاق چه زمانی صادر می شود؟

انواع حکم طلاق

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، طلاق به ۳ طریق می تواند صورت بگیرد.

روش اول: طلاق از طرف مرد؛ بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد می تواند خانم خود را مطلقه سازد، حتی بی هیچ دلیلی. زیرا اصطلاحا حق طلاق با مرد است. از این جهت هیچ مانعی پیش روی مرد نیست به جز حقوق مالی زن. مرد تنها در صورتی میتواند خانم خود را مطلقه سازد که حقوق مالی او را مانند مهریه و نفقه به طور کامل پرداخته باشد.

روش دوم: طلاق به درخواست زن؛ اگر موضوعات مواد ۱۱۲۹ ، ۱۱۳۰ و ۱۱۲۲ قانون مدنی وجود داشته باشد، زن می تواند با ثبت دادخواست از دادگاه بخواهد که وی را مطلقه سازد. در این موارد زن، باید ادعای خود را ثابت سازد و دادگاه پس از بررسی های لازم حکم مقتضی را صادر می کند. در این روش، دادگاه حکم طلاق صادر می کند اما در روش های اول و سوم دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می کند که این موضوع، تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق را معین می سازد.

روش سوم: طلاق توافق؛ در این روش همانطور که  از نام آن مشخص است، طلاق بر اساس رضایت و توافق زوجین صورت می گیرد و می توان گفت که سریعترین و راحت ترین روش برای طلاق گرفتن است. برای طلاق توافقی ۱۰ روزه با وکلای ما در ارتباط باشید.

موارد صدور حکم طلاق

حکم طلاق در زمانی صادر می شود که درخواست طلاق از سوی زن باشد و او بتواند بر اساس موارد مندرج در مواد ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ قانون مدنی ثابت کند که امکان زندگی با همسر اش وجود ندارد که در این موارد، دادگاه اقدام به صدور حکم طلاق می کند. همین موضوع یکی از تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق است.

 

تفاوت حکم طلاق با گواهی عدم امکان سازش چیست؟

تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق چیست؟

حال که در بالا به تعریف گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق پرداختیم، می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق چیست؟

طبق ماده ۲۶ قانون جدید حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱:

در صورتی که طلاق توافقی یا به درخواست زوج باشد، دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش مبادرت می کند و اگر به درخواست زوجه باشد، بر اساس قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شزایط اعمال وکالت در طلاق اقدام می کند.

طبق ماده ۳۲ و ۳۴ قانون جدید حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱:

مدت اعتبار حکم طلاق ۶ ماه و مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش ۳ ماه است. 

بنابراین، با توجه به مواد ذکر شده در بالا میتوان اینگونه در مورد تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق می توان اینگونه نتیجه گرفت:

 ① تفاوت اول ⇐ گواهی عدم امکان سازش زمانی صادر می شود که طلاق از سوی مرد باشد یا اینکه طلاق توافقی باشد.

ولی حکم طلاق در زمانی صادر می شود که طلاق به درخواست زن باشد.

② تفاوت دوم ⇐ مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش ۳ ماه و مدت اعتبار حکم طلاق ۶ ماه است.

نتیجه گیری

با توجه به مطالبی که در بالا ذکر شد، تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق در ۲ مورد است که این موارد به طور مشروح با توجه به قانون جدید حمایت از خانواده در نوشته ی بالا مورد اشاره قرار گرفت.

 

در صورت داشتن هرگونه سوال در این رابطه می توانید با بهترین وکیل خانواده در کرج در ارتباط باشید.

 

⁉️ سوالات متداول

۱. تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق چیست؟

تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق این است که: گواهی عدم امکان سازش در زمان طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی صادر می شود ولی حکم طلاق در زمانی صادر می شود که طلاق به درخواست زن باشد. برای جزییات بیشتر به متن بالا مراجعه شود. در متن بالا به طور مشروح درباره ی آن سخن گفته شده است

۲.گواهی عدم سازش چیست؟

گواهی است که دادگاه صادر می کند و در آن به عدم امکان سازش زوجین اشاره شده است و زوجین می توانند با در دست داشتن آن به دفاتر طلاق مراجعه کنند تا صیغه طلاف جاری شود. این گواهی در زمانی صادر می شود که طلاق از طرف مرد باشد یا اینکه طلاق توافقی باشد.

۳. مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش چقدر است؟

۳ ماه. همین موضوع یکی از تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق است. برای مشاهده جزییات بیشتر متن بالا را مطالعه فرمایید. 

۴. مدت اعتبار حکم طلاق چقدر است؟

۶ ماه. همین موضوع یکی از تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق است. برای مشاهده جزییات بیشتر متن بالا را مطالعه فرمایید. 

۵. در صورتی که مدت اعتبار گواهی عدم امکان ساز به پایان برسد چه کاری باید کرد؟

باید مجددا تمامی مراحل از ابتدا طی شوند. در متن بالا جزییات آن ذکر شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *