وکیل اجرت المثل در کرج با بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان در گروه وکلای البرز به سرپرستی دکتر سیامک کرم زاده تضمین کننده موفقیت شما در چارچوب حقوقی.
اجرت المثل به طور خاص از موضوعاتی است که معمولا در زمانی مطرح می شود که خانم می خواهد دعوایی علیه شوهر خود مبنی بر عدم پرداخت اجرت اموری که وی انجام داده است و به صورت قانونی و شرعی بر عهده وی نبوده است مطرح می شود. اما به طور عام اجرت المثل موضوع ماده ۳۳۶ قانونی است که طبق آن اگر شخصی به دستور دیگری برای وی عملی انجام دهد و قصد تبرع نداشته باشد مستحق دریافت اجرت خواهد بود. یکی از موضوعات دیگر اجرت المثل ایام تصرف است.
در این مطلب این موضوع را بررسی می کنیم که اجرت المثل چیست؟ چه زمانی زوجه مستحق دریافت اجرت المثل است؟ تفاوت نحله و اجرت المثل چیست؟ وکیل اجرت المثل در کرج گروه وکلای البرز در پرونده ی اجرت المثل چگونه به شما کمک می کند؟ بهترین وکیل اجرت المثل در کرج کیست؟ و به طور کلی تمامی موضوعاتی که پیرامون این مبحث مطرح می شود را بررسی می کنیم و به آنها پاسخ خواهیم داد.
وکیل اجرت المثل در کرج
شما بایستی برای موفقیت در پرونده ی اجرت المثل به بهترین وکلای کرج مراجعه نمایید. وکیلی که به طور خاص در پرونده های اجرت المثل تخصص داشته باشد. در ادامه به ویژگی های وکیل اجرت المثل در کرج اشاره می کنیم:
⓵ بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان: تجربه و سابقه ی بالا را می توان مهمترین ویژگی یک وکیل دانست. دکتر سیامک کرم زاده سرپرست گروه وکلای البرز با بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان می باشد.
⓶ حق الوکاله توافقی: میزان حق الوکاله همواره از دغدغه های موکلین می باشد به همین جهت میزان حق الوکاله وکیل اجرت المثل در کرج به صورت توافقی تعیین می گردد.
⓷ تخصص در پرونده های اجرت المثل: تخصص یک وکیل در یک حوزه ی خاص بسیار مهم می باشد. وکیل اجرت المثل در کرج در گروه وکلای البرز دارای سابقه موفقیت در ده ها پرونده ی اجرت المثل می باشد.
⓸ موفقیت در ده ها پرونده ی اجرت المثل: درصد موفقیت در پرونده های یک حوزه بخصوص نشانگر تخصص و تبحر آن وکیل می باشد.
⓹ پیگیری مستمر و مداوم پرونده: برای اینکه روند رسیدگی یک پرونده تسریع شود و همچنین درصد موفقیت آن بالا رود ضروری است که آن پرونده به صورت مداوم و مستمر دنبال شود.
⓺ پاسخگویی به موکل: ضروری است که موکل در روند دقیق پرونده ی خود قرار گیرد و از آخرین تحولات پرونده ی خود توسط وکیل آگاه شود.
جهت ارتباط با وکیل اجرت المثل در کرج با شماره ی ۳۶ ۴۱ ۳۲۷ ۰۹۱۲ تماس حاصل فرمایید
هزینه وکیل اجرت المثل در کرج چقدر است؟
میزان حق الوکاله همواره از دغدغه های موکلین بوده است و همین موضوع باعث می شود بسیاری از افراد از مراجعه به وکیل امتناع کنند و دچار ضررهای جبران ناپذیری شوند، حق الوکاله وکیل اجرت المثل در کرج به صورت
⇐ توافقی
⇐ امکان پرداخت به صورت توافقی
وجود دارد تا همه ی افراد بتوانند به وکیل کارکشته و حاذق دسترسی داشته باشند.
وکیل اجرت المثل در کرج چگونه به شما کمک می کند؟
برای اینکه موفقیت پرونده ی شما تضمین شود ضروری است که پروسه ای بخصوص و دقیق طی شود. برای موفقیت پرونده ی اجرت المثل شما روند زیر توسط وکیل اجرت المثل در کرج در گروه وکلای البرز صورت می گیرد:
- مشاوره تلفنی رایگان: شما می توانید با شماره ی قید شده در سایت تماس حاصل نمایید و ضمن مطرح کردن مشکل حقوقی خود مشاوره تلفنی رایگان از وکیل اجرت المثل در کرج دریافت نمایید.
- مشاوره حضوری: در صورتی که نیاز باشد پرونده ی شما به طور دقیق تری مورد بررسی قرار گیرد می توانید به صورت حضوری مراجعه نمایید تا پرونده ی شما توسط وکیل تخصصی اجرت المثل بررسی شود.
- عقد قرارداد وکالت: در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید با وکیل اجرت المثل در کرج قرارداد وکالت منعقد نمایید تا پرونده ی شما به صورت تخصصی و ۰ تا ۱۰۰ توسط وی دنبال شود.
- پیگیری مستمر و مداوم: از لحظه ی پذیرش پرونده تا زمان صدور رای، پرونده ی شما توسط وکلای پایه یک دادگستری پیگیری و دنبال می شود تا موفقیت شما در پرونده تضمین گردد.
اجرت المثل
اجرت المثل زمانی مطرح می شود که عملی صورت گرفته و کسی که آن عمل را صورت داده است مستحق دریافت ما به ازایی است و در عین حال قراردادی نیز وجود ندارد. در واقع استیفاء یعنی بهره مند شدن و انتفاع از مال یا عمل دیگری در جایی که شخص به هزینه یا کار دیگری بر دارایی خود می افزاید، خواه به صورت تملک باشد یا استفاده از منافع.
اجرت المثل در جایی است که تراضی در قالب عمل حقوقی معینی قرار نگیرد. جایی که شخص به موجب عقد اجاره یا جعاله از مال یا کار دیگری بهره مند می شود، مورد از مصادیق اجرت المثل نیست. شایان ذکر است که هر گاه بخشی از کار انجام شود، اجرت المثل تنها به همان بخش تعلق می گیرد و نمی توان عامل را به اتمام کار ملزم کرد.
اجرت المثل در مواردی مانند اجرت المثل ایام زوجیت، اجرت المثل ایام تصرف در قرارداد اجاره و به طور کلی در هرجایی که عمل صورت گرفته در قالب ماده ۳۳۶ قانون مدنی قرار گیرد مطرح می شود که در ادامه به توضیح هر کدام از موارد اجرت المثل به تفکیک می پردازیم.
اجرت المثل زن چیست؟ (اجرت المثل ایام زوجیت)
اجرت المثل زن یا همان اجرت المثل ایام زوجیت موضوع تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی است بر اساس متن این تبصره:
چناچه زوجه کارهایی که شرعا به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرت المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می نمایند.
بر اساس این تبصره و نظر وکیل اجرت المثل در کرج؛ زن می تواند بابت انجام اموری که شرعا بر عهده او نیست، یعنی مواردی مانند خانه داری، نظافت منزل، تهیه غذا، شستشوی البسه و … از شوهر اجرت المثل مطالبه کند. برای تحقق اجرت المثل زن باید شروط زیر وجود داشته باشد:
- کارهای صورت گرفته باید از کارهایی باشد که شرعا بر عهده ی زن نباشد. مثلا کارهایی مانند نگهداری از فرزندان و تمکین از شوهر شرعا از تکالیغ زن هستند. اما خانه داری و انجام امور مربوط به آن از وظایف زوجه نیست.
- اموری که زن انجام داده عرفا دارای اجرت باشد.
- زن آن کارها را با دستور زوج انجام داده باشد و نه به میل خود و به صورت خود خواسته.
- زن در انجام اعمال صورت گرفته قصد تبرع نداشته باشد، یعنی آنها را مجانا انجام نداده باشد. یا به عبارتی دیگر از همان ابتدا که این اعمال را انجام داده است در نیت خود قصد دریافت اجرت داشته باشد.
در چه صورت به زن اجرت المثل تعلق نمی گیرد؟
اجرت المثل در صورتی به زن تعلق نمی گیرد که مرد بتواند ثابت کند در ایامی که زن نسبت به آن ادعای اجرت المثل دارد تمکینی از سوی زوجه صورت نگرفته است.
جدای از موضوع تمکین اگر هر یک از موارد ۴ گانه ی در بالا وجود نداشته باشد زن مستحق اجرت المثل نخواهد بود و نمی تواند نسبت به ان ادعایی داشته باشد.
نمونه دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت
در ادامه نظر شما را به نمونه داخواست زن برای گرفتن اجرت المثل ایام زوجیت توسط وکیل اجرت المثل در کرج جلب می نماییم:
خواهان: ……..
خوانده: ………
خواسته: تقاضای رسیدگی و محکومیت زوج به پرداخت اجرت المثل ایام زوجیت علی الحساب مقوم بر ……… ریال با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری
مطالبه کلیه خسارات دادرسی (اعم از هزینه دادرسی، حق الزحمه کارشناسی)
دلایل و مستندات:
شناسنامه زوجه
سند ازدواج
بسمه تعالی
ریاست محترم دادگاه خانواده شهرستان …..
با سلام
احتراما، اینجانب به مدت حدود ……. سال است که طبق عقدنامه شماره ……. همسر شرعی و دائمی آقای ……… بوده و با ایشان زندگی مشترک داشته ام.
نظر به اینکه اینجانب از ابتدای زندگی مشترک تاکنون به درخواست و دستور زوج کلیه امور مربوط به منزل از قبیل حفظ و نگهداری و نظافت منزل، آشپزی، نظافت و تربیت و نگهداری فرزندان مشترک و سایر را شخصاً انجام داده اند و این امر در صورتی است که انجام این قبیل امور از حیطه وظایف شرعی و قانونی زوجه خارج بوده و کلیه این امور بدون قصد تبرع و بدون دریافت اجرتی انجام شده است.
با عنایت به تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی زوجه مستحق اجرت المثل می باشد زیرا اولا انجام امور صورت صورت گرفته شرعا به عهده ی زوجه نمی باشد، ثانیا عرفا برای اعمال صورت گرفته اجرت المثل تعیین می شود، ثالثا امور صورت گرفته به دستور زوج انجام شده است، رابعا اعمال صورت گرفته بدون قصد تبرع بوده است.
بر این اساس مستندا به تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر محکومیت خوانده به پرداخت اجرت المثل ایام زوجیت و کلیه خسارات دادرسی با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری مورد استدعاست.
با تجدید احترام
جهت ارتباط با وکیل اجرت المثل در کرج با شماره ی ۳۶ ۴۱ ۳۲۷ ۰۹۱۲ تماس حاصل فرمایید
اجرت المثل و شرط تنصیف در رای وحدت رویه شماره ۷۷۹
سوال این است که آیا اجرت المثل ایام زوجیت با شرط تنصیف قایل جمع است؟ در این خصوص رای وحدت رویه شماره ۷۷۹ مورخ ۱۳۹۸/۵/۱۵ از سوی هیات عمومی دیوان عالی کشور صادر شده است که به طور خلاصه بیان می دارد:
اجرت المثل امور صورت گرفته توسط زوجه موضوع تبصره ۳۳۶ قانون مدنی تعارض و تنافی با شرط تنصیف که از شروط ضمن عقد نکاح است نداردو در صورت طلاق از سوی زوج، زن می تواند هر دوی آن ها را مطالبه کند.
تفاوت اجرت المثل و نحله چیست؟
بر اساس نظر وکیل اجرت المثل در کرج اگر شرایط دریافت اجرت المثل فراهم نباشد، در این صورت، دادگاه به درخواست زن، مبلغی را تحت عنوان نحله تعیین می کند تا مرد به زن بپردازد، نحله، نوعی بخشش اجباری و مبلغ مقطوعی است که با توجه به سنوات زندگی مشترک، دادگاه تعیین می کند تا مرد به زن بپردازد.
اجرت المثل ایام زوجیت ۱۴۰۳ چقدر است؟
در مورد میزان مبلغی که تعیین می شودد شرایط هر زنی با زن دیگر متفاوت است مثلا اجرت المثل خانمی که بیرون از خانه کار می کند با خانمی که کار نمی کند یکسان نیست.
بنابراین در وهله ی اول میزان آن بستگی به نظر دادگاه و ادله ای دارد که طرفین ارائه می کنند و در وهله ی دوم و آنچه که مرسوم است این می باشد که موضوع به کارشناسی ارجاع می شود و قاضی نیز بر اساس مبلغی که کارشناس حکم می دهد تصمیم می گیرد و رای صادر می کند.
زن چه زمانی می تواند اجرت المثل بخواهد؟
در این باره اختلاف نظر وجود دارد اما طبق نظر وکیل اجرت المثل در کرج در هر صورت می توان به نکات زیر اشاره کرد:
- برخی از دادگاهها زن را فقط در صورت طلاق مستحق اجرت المثل ایام زوجیت می دانند.
- با توجه به متن تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی که اطلاق دارد می توان نتیجه گرفت که زوجه می تواند در هر زمانی اعم از زمان طلاق، فوت شوهر یا حتی در حین زندکی اجرت المثل را مطالبه کند.
- اگر شوهر فوت کند زن، اجرت المثل خود را از ترکه ی شوهر مطالبه می کند.
- در صورت طلاق، زن می تواند هم اجرت المثل و هم شرط تنصیف را درخواست کند و مطالبه ی هر یک از آن ها مانع حق زن نسبت به دیگری نمی شود.
زن چگونه می تواند مخارج هزینه شده در زندگی را از مرد بگیرد؟
طبق نظر وکیل اجرت المثل در کرج ، زن این امکان را دارد که هزینه هایی که برای زندگی مشترک از حقوق خود کرده را در صورتی که تمام شرایط زیر وجود داشت بر اساس ماده ۳۰ قانون حمایت از خانواده دریافت نماید:
⑴ زن از حقوق خود برای اموری هزینه کرده باشد که عرفا هزینه کرد برای آن امور بر عهده ی مرد باشد.
⑵ هزینه های صورت گرفته در مواردی باشد که شوهر باید خرج می کرده است مانند هزینه های تحصیل فرزندان، هزینه های درمانی، اجاره ی خانه، خرجی خود زن و … .
⑶ زن این هزینه ها را به درخواست مرد یا اذن او انجام داده باشد.
⑷ زوج نتواند قصد تبرع زن را ثابت کن. بنابر متن قانون توجه داشته باشید که اصل بر عدم تبرع است، بنابراین مرد است که باید ثابت کند که هزینه های صورت گرفته تبرعی بوده است.
اجرت المثل ایام تصرف
اگر مدت اجاره تمام شود و مستاجر همچنان به سکونت خود در آن ملک ادامه دهد؛ موجر مستحق اجرت المثل اجاره یا همان اجرت المثل ایام تصرف خواهد بود.
البته در قراردادهای اجاره مبلغی به عنوان خسارت روزانه تحت عنوان وجه التزام تعیین می گردد که در این حالت وجه التزام جایگزین اجرت المثل می شود که در این رابطه رای وحدت رویه اجرت المثل ایام تصرف نیز صادر شده است.
اجرت المثل در زمانی که قراردادی وجود ندارد
آیا اگر قراردادی وجود نداشته باشد و عملی صورت بگیرد، برای عمل صورت گرفته در چه صورتی باید مبلغی پرداخت شود؟ از نقطه نظر وکیل اجرت المثل در کرج در زمانی که قراردادی وجود ندارد و شخصی اقدام به انجام عملی می کند. در صورت جمع بودن شرایط زیر آن شخص مستحق دریافت حق الزحمه کار انجام شده است. آن شرایط شامل موارد زیر می شود:
اولاً، امر به اقدامی صورت بگیرد. یعنی الزام به پرداخت در صورتی ایجاد می شود که اقدام عامل به امر استیفاء کننده باشد.
ثانیاً، انجام کار مورد استفاده. یعنی الزامی که آمر به پرداخت اجرت پیدا می کند، در واقع ضمان ناشی از استیفاء است و پیش از انجام دادن کار مورد استفاده ایجاد نمی شود.
ثالثاً، اجرت داشتن کار در عرف. یعنی کار انجام شده در دید عرف کاری با اجرت باشد.
رابعاً، نداشتن قصد تبرع. در صورتی که انجام دهنده ی کار به قصد تبرع کاری را برای دیگری انجام دهد، از آن بابت نمی تواند اجرت بخواهد، هر چند که برای آن کار در عرف اجرت باشد یا به طور معمول خود را مهیای دستمزد گرفتن در برابر انجام آن کرده باشد.
نکته ی بسیار مهم این است که داشتن «قصد تبرع» امری است که خلاف اصل که باید ثابت شود و این نکته از لحن ماده ی ۳۳۶ قانون مدنی که بیان می دارد: «مگر اینکه معلوم شود که قصد تبرع داشته» به خوبی بر می آید. توصیه می شود قبل از هر گونه اقدامی با وکیل اجرت المثل در کرج مشورت نمایید.
جهت ارتباط با وکیل اجرت المثل در کرج با شماره ی ۳۶ ۴۱ ۳۲۷ ۰۹۱۲ تماس حاصل فرمایید
سوالات قاضی در دادگاه اجرت المثل
سوالات قاضی در داگاه اجرت المثل چیست؟ قاضی ممکن است سوالاتی را از زوجه یا زوج بپرسد تا بداند که آیا اجرت المثلی به زن تعلق می گیرد یانه.
از جمله ی آن سوالات می تواند این باشد که آیا زن اموری که انجام داده است به قصد تبرع بوده است؟ امور صورت گرفته به دستور مرد بوده است؟ زن برای چه اموری درخواست اجرت المثل دارد؟ و سوالاتی دیگر در این رابطه. ضروری است که قبل از حضور در دادگاه با وکیل اجرت المثل در کرج مشورت نمایید.
راه های فرار از اجرت المثل چیست؟
سوال این است که مرد در چه صورتی می تواند از دادن اجرت المثل زن خود امتناع کند؟ در این مورد مرد باید ثابت کند که زن از او تمکین ندارد و مواردی مانند ترک خانه نشانه ی عدم تمکین است.
همانطور که عدم تمکین حق زن نسبت به نفقه را از بین می برد، می تواند حق او نسبت به اجرت المثل را نیز از بین ببرد چون نشانه ی این است که زن عملی صورت نداده است که بر اساس آن بخاهد اجرتی دریافت کند.
اجرت المثل ایام تصرف ملک مشاع
اجرت المثل ایام تصرف غاصبانه یا اجرت المثل ایام تصرف ملک مشاع در مقوله ی ماده ۳۳۶ قانون مدنی می گنجد. که بر این اساس چون از ملک مورد نظر منفعتی برای غاصب یا متصرف حاصل شده است بایستی اجرت ایام تصرف آن پرداخت شود.
در مورد ملک مشاع چون ملک به صورت مشترک بین دو نفر یا بیشتر تقسیم شده است در صورت تجاوز به حقوق دیگری بایستی اجرت ایام تصرف پرداخت شود و در صورتی که استفاده از بخش مشاع ملک باشد، متصرف ملزم به پرداخت مبلغی نمی باشد.
بهترین وکیل اجرت المثل در کرج کیست؟
بهترین وکیل اجرت المثل در کرج وکیلی است که با توجه به ویژگی ها و تخصصی که دارد بتواند موفقیت شما را در دادگاه تضمین کند. در ادامه به ویژگی های بهترین وکیل اجرت المثل در کرج اشاره می کنیم:
✔︎ سابقه و تجربه ی بالا
✔︎ حق الوکاله توافقی
✔︎ پیگیری مستمر و مداوم پرونده
✔︎ پاسخگو بودن به موکل
✔︎ قدرت بیان بالا در دادگاه
✔︎ آشنایی با قوانین و رویه ی قضایی
جهت ارتباط با وکیل اجرت المثل در کرج با شماره ی ۳۶ ۴۱ ۳۲۷ ۰۹۱۲ تماس حاصل فرمایید
بدون دیدگاه